Vanaf nu gaat het er echt om, 2 km boord-aan-boord wedstrijden. De eerste en tevens de oudste, de 127e Varsity, is komende zondag. De inschrijvingen van de Varsity vallen enorm tegen, zeker aangezien half Nederland op de Great International Spring Regatta in Gent. Ook voor Vidar zijn daar ploegen aanwezig: MGL, MGD en Diederick kiezen ervoor om in Gent hun eerste 2km van het seizoen te varen. Op de Varsity startten de overige roeiers en zij zullen als vanouds luid aangemoedigd worden door de vele Vidraten die naar de Varsity komen om te kijken en de vlag te bewaken. Daarna zal Vidar weer volop aanwezig zijn op de Jool, die dit jaar in Tilburg gehouden wordt. Want Vidar wint de Varsity…

Uitslagen vorig jaar:
· Eerstejaars Zwaar wint in een zeer snelle tijd van 6:01,26 het fel begeerde Varsity B8+ blik.
· Eerstejaars Licht wordt tweede in het LB8+ achter de zeer sterke Okeanos-acht.
· Skadi wint wederom de Oude Vier, Vidar haalt hierin voor het tweede jaar op rij geen finale
· Suzanne van Bragt trekt haar eerste blik in het DB4+ veld met 3 roeisters van Phocas.

Eerstejaars Zwaar (vw 10:53, FA 16:25)
EJZ10 Heineken 2010 Jorrit Salverda 300x199 Voorbeschouwing Varsity 2010
Jonge Acht :
Exact 12 inschrijvingen, dat betekent nog net 2 voorwedstrijden waar dus bij de eerste 3 geëindigd zal moeten worden.
Vidar (baan 6) zal starten tegen Laga, Euros, Aegir, Proteus en Gyas. Laga en Aegir zijn de nummers 1 en 2 van de 2500m van de Heineken, maar Euros, Proteus en Gyas hadden vergelijkbare tijden met Vidar op deze afstand. Na een trainingskamp in Portugal is het nu dus kijken of er al stappen gemaakt zijn.

Eerstejaars Licht (vw 11:13, FA 16:15)
EJL10 Heineken 2010 Jorrit Salverda 300x199 Voorbeschouwing Varsity 2010
Lichte Acht :
Slecht 9 inschrijvingen, waardoor er in een kleine voorwedstrijd bij de eerste 3 geëindigd zal moeten worden.
Vidar (baan 2) zal starten tegen Proteus, Triton en Skoll. Zodra er één van deze 3 achter zich gehouden kan worden staan ze in de finale van de Varsity.

Eerstejaars Dames (vw 12:05, FA 16:05)
EJD10 Heineken 2010 Jorrit Salverda 300x199 Voorbeschouwing Varsity 2010
Dames Acht :
De dames zijn de enige eerstejaarsploeg die bij de eerste 2 van hun voorwedstrijd moeten finishen, aangezien er 13 inschrijvingen zijn in het veld. De loting voor de dames is dan ook zeer zwaar, zij zitten in de enige voorwedstrijd met 5 deelnemers tegen Njord, Skadi, Saurus en Nereus. De stappen die op het trainingskamp in Gent zijn gemaakt zullen ze dus meteen moeten laten zien.

Oude Vier (vw 10:40, FA 17:00)
Oude Vier :
De oude vier van Vidar zal bestaan uit Raynor de Groot, Sjoerd Dijkstra, Thom Brouwers, Joeri Bruschinski en stuurvrouw Lara Bruschinski. Zij zullen eerst in de voorwedstrijd afrekenen met Njord, Okeanos, Laga, Saurus en Orca. Daarna zullen ze Skadi en Nereus aftroeven in de finale en zo het gouden blik mee naar Tilburg nemen, waar het nog lang onrustig zal blijven.

Middengroep Zwaar (FA 16:00)
N2- :
Wouter van der Berg en Ramon Persons zullen het in een directe finale opnemen tegen Euros (3e jaars zwaar), Skadi (lichte ex-jeugdroeiers), Theta (2e jaars zwaar) en Aegir. Voor de Vidarploeg wordt het de eerste race in de 2-, hopelijk zit er een mooie race in voor de 2 mannen.

Pieter Kars (FA 15:35)
O1x :
Pieter Kars zal na dat er voor de B1x te weinig inschrijvingen waren zijn kansen proberen te pakken in het vele malen sterkere O1x-veld. Hier zal hij Tim Christen van Njord en Alan Riordan van Triton tegenkomen. Hij zal ongetwijfeld fysiek de sterkste zijn, maar de andere 2 mannen hebben veel meer ervaring in de skiff, dus de winstkansen lijken klein.

Maurits Wools (FA 15:25)
LB1x :
Maurits Wools zal na weinig trainingsuren in het LB1x-veld tegenstand bieden aan Rik van Houwelingen (Triton – 4e jaars), Steven Edelenbos (Gyas – 3e jaars) en Ko Vos (Argo – 3e jaars). De anderen hebben meer ervaring in de skiff, dus de winstkansen lijken klein maar op de Varsity weet je het natuurlijk nooit.