ZRB 300x212 Uitslagen ZRB 2010
Uitslagen:
· Vidar wint zowel het SA8+ als het LSA8+ veld.
· Middengroepen verder ook nog succesvol in de O4-, O4+, LDev4- en N4+.
· Ouderejaars roeiers zeer succesvol met blikken in de SA2x, DSA4-, O1x, N1x en LN1x.
· Mark, Tom, Raynor, Marc, Wouter, Ramon en Jeannot behalen overgangsstatus. Joeri en Pieter overgangs in het skullen.

Eerstejaars Zwaar
EJZ10 Heineken 2010 Jorrit Salverda 300x199 Uitslagen ZRB 2010
Ej8+ : (geen finale gevaren – zaterdag)
Geen finale gevaren.

B8+ : (1e in de B-Finale met een tijd van 6:28.51, winnaar Argo voer 6:18.81 – zondag)
Na een 6e tijd in de voorwedstrijd op zaterdag die niet goed genoeg bleek voor de A of B-Finale was het op zondag een 4e tijd in de voorwedstrijd die net niet goed genoeg bleek voor de A-Finale. Wel werd de B-Finale gevaren en met de derde goede race van het weekend werd deze soeverein gewonnen. Zeer verrassend was het dit keer Argo die er met het blik vandoor ging. Favorieten Aegir en Okeanos zullen nu moeten wachten tot de Randstad om weer te proberen een blik te pakken.

SA8+ : (niet gestart – zondag)
Door ziekte niet gestart.

Eerstejaars Licht
Hollandia 2010 EJL8+ BB 300x200 Uitslagen ZRB 2010
LEj8+ : (2e met een tijd van 6:22.38, winnaar Aegir voer 6:20.83 – zaterdag)
In de voorwedstrijd moest Vidar genoegen nemen met een tweede plek achter Aegir. Echter omdat ze de snelste 2e waren over de 3 heats mochten ze toch door naar de A-Finale (met een 2e tijd overall). In de finale was het beeld als zo vaak, Vidar EJL lag na de start enorm achter en ze moesten een inhaalrace instarten om mee te doen voor de plaatsen voorin. Skoll en Nereus konden ze nog wel inhalen, maar Aegir kon zijn voorsprong prima behouden waardoor er weer een 2e plaats (en 8 punten) voor het klassement behaald werden. Hierdoor stijgen ze wel van de 7e naar de 5e plek in het klassement.

LB8+ : (2e met een tijd van 6:28.62, winnaar Aegir voer 6:28.38 – zondag)
Eerste in de voorwedstrijd en finale tegen Aegir, Laga en Orca. De tijden van deze 4 ploegen in de voorwedstrijden zaten binnen 2 seconden van elkaar, wat een spannende finale beloofde waarin iedereen zou kunnen winnen. Vidar had wederom een zeer trage start en lag op de 500m meer dan 2 seconden achter op de nummer 3. Weer een inhaalrace dus. Orca hield de leiding lang vast maar in de laatste 500m kwamen eerst Aegir en daarna Vidar ze voorbij. De finish was zeer close en Vidar wist zeker dat ze gewonnen hadden. Echter de finishfoto wees uit dat Aegir toch echt het blik had gewonnen, wat nog maar eens een keer laat zien dat je nooit te vroeg moet juichen…

LSA8+ : (niet gestart – zondag)
Uitgewogen.

Eerstejaars Dames
EJD10 Heineken 2010 Jorrit Salverda 300x199 Uitslagen ZRB 2010
DEj8+ : (geen finale gevaren – zaterdag)
Geen finale gevaren.

DB8+ : (geen finale gevaren – zondag)
Geen finale gevaren.

Middengroep Zwaar
MGZ10 Heineken 2010 Jorrit Salverda 300x199 Uitslagen ZRB 2010
O2- : (Thom/Pako 2e met een tijd van 7:12.32, winnaar Theta voer 7:02.98 – zaterdag)
Raynor en Jeannot konden in hun eerste wedstrijd in de 2- niet tot de finale doordringen, maar dit werd vooraf ook niet verwacht. Anders was dat bij Thom en Pako, die dat na hun N2- blik op de Hollandia aan hun stand verplicht waren. Zij haalden de A-Finale ook waarin ze weer (net als op de Hollandia) de Theta 2- voor zich moesten dulden. Het bleek nog zeer spannend voor de 2e plek, maar ze konden Triton nog net achter zich houden. Hopelijk zijn de Theta-mannen komende wedstrijd iets anders doen of worden ze geselecteerd voor een bondsproject, dan zal de kans op blik er voor Thom en Pako weer zijn.

N4+ : (blik in 6:48.17 – zaterdag)
Zoals uit de tijden van de voorwedstrijd ook al bleek waren het alleen de eerstejaars mannen van Skadi die mee konden komen met Vidar/Triton, maar beide keren wist Vidar/Triton mooi voor te blijven. Hiermee zijn Wouter en Marc overgangs geworden, heeft Ramon zijn 2e blik binnen en is Daan beginneling af geworden. Gefeliciteerd mannen.

O4- : (blik in 6:34.48 – zondag)
Na de wisselingen in MGZ zaten deze wedstrijd Pako, Raynor, Jeannot en Thom in de 4-. Ze moesten hierin in de voorwedstrijd al tegen favoriet (en winnaar op de Hollandia) Theta. Deze wisten ze in de voorwedstrijd al te verslaan, en dit deden ze in de finale nogmaals. Hierin wonnen ze met 6:34,48 voor Skadi 2 met 6:36,89. Overigens lag de vier van oud-Vidraat Berend Poots ook in de finale, zij moesten echter genoegen nemen met de 4e plek.

O4+ : (blik in 6:55.50 – zondag)
Dit veld was eigenlijk een uitgedund N4+ veld met toevoeging van een lichte Euros-vier. Daarom waren ze na zaterdag meteen favoriet met als enige tegenstand de eerstejaars 4+ van Skadi. Deze vier wisten ze bijna 5 seconden achter zich te houden en daarmee behaalde ze hun 2e blik van het weekend. Hiermee werd Ramon overgangs en kwam Daan op 2 blikken terecht.

SA8+ : (blik in 6:15.66 – zondag)
Middengroep zwaar, met toevoeging van Pieter Kars, had in het SA8+ veld tegenstand van 2 achten gevuld met middengroepen van Skadi en Skoll. Nadat de eerstejaars zware acht vorig jaar al het SA8+ veld won, waren het dit jaar dezelfde mannen die dit jaar weer het SA8+ veld wonnen. Op het eind werd het nog bijna spannend, maar de laatste push van Skadi had niet het gewenste effect. Hiermee werd Raynor ook overgangs, waardoor de hele acht tijdens het uitroeien zonder ondershirt mocht roeien.

Middengroep Licht
Hollandia 2010 MGL4 KS 300x200 Uitslagen ZRB 2010
LDev4- : (blik in 6:31.54 – zaterdag)
Toen de winnaar van de Hollandia zich vlak voor de wedstrijd door een blessure moest terugtrekken waren de mannen van Vidar meteen favoriet. In de finale was het na 500m al duidelijk, Vidar ging de wedstrijd winnen en zou de leiding in het Development Klassement naar zich toe trekken. Dit gebeurde en nu staat Vidar soeverein aan kop in dit klassement.

LO2- : (3e met een tijd van 7:25.61, winnaar Aegir voer 7:17.80 – zaterdag)
Na de teleurstelling op de Hollandia in het LO2- veld was het ditmaal in de Draagkracht wel weer een goede race en een A-Finale voor Egbert en Mark in het LO2- veld. Hierin werden ze 3e achter Aegir (een 2- die normaal in de LDev4- van Aegir zit) en Nereus. Dit gaf echter wel vertrouwen voor de zondag, waar zowel Aegir als Nereus niet meer mee zouden doen.

LO4- : (2e met een tijd van 6:45.24, winnaar Orca voer 6:38.30 – zondag)
De 4- van Orca die op zaterdag nog 2e werd in het LDev4- klassement, was voor de zondag op 1 plaats gewisseld en dit had wel degelijk effect. Waar ze op zaterdag nog 4 seconden langzamer gingen dan Vidar, was het dit maal Orca die won met bijna 8 seconden voorsprong op de mannen van Vidar.

LN2- : (2e met een tijd van 7:35.39, winnaar Gyas voer 7:31.76 – zondag)
In de voorwedstrijd werden Egbert en Mark 2e, ruim achter de 2- van Gyas. In de finale met 4 ploegen werden ze 2e achter weer Gyas. Deze ploeg bleek duidelijk beter, maar Vidar was wel duidelijk beter dan de andere ploegen in dit veld.

LSA8+ : (blik in 6:21.79 – zondag)
Joeri, Diederick en de mannen van MGL kwamen nog uit in de LSA8+, waar zij probeerden een zeer snelle tijd neer te zetten. Echter was aanvallen van het record met dit weer onmogelijk, wat ook te zien was aan de winnende tijd van 6:21,79. Uiteraard wel blik voor de mannen, die alleen tegenstand kregen van de eerstejaars lichte acht van Skoll nadat de eerstejaars lichte acht van Vidar was uitgewogen na hun finale in het LB8+ veld.

Middengroep Dames
DO2- : (geen finale gevaren – zaterdag)
Geen finale gevaren.

DN2- : (4e met een tijd van 8:46.01, winnaar Nereus voer 8:15.18 – zondag)
Na op de Hollandia 2 maal geen finale te hebben gevaren en op de zaterdag van de ZRB in het DO2- veld ook naast de finaleplekken te grijpen waren ze op zondag in de voorwedstrijd van het DN2- veld wel snel genoeg om de finale te bereiken. Ze bleven in de voorwedstrijd ruim voor de 2- van Skadi, maar ook bleven ze ruim achter Laga. De 2e plek betekende dat ze zondagmiddag in de finale tegen Nereus, Phocas en Laga zouden liggen. Nereus en Phocas bleken echter nog sneller dan de 2- van Laga, waardoor een 4e plek de einduitslag van Vidar was.

Skiffsectie
Hollandia 2010 Diederick1x RvS 300x200 Uitslagen ZRB 2010Hollandia 2010 Maurits1x KS 300x200 Uitslagen ZRB 2010Hollandia 2010 Joeri1x KS 200x300 Uitslagen ZRB 2010Hollandia 2010 Pieter1x KS 300x200 Uitslagen ZRB 2010Hollandia 2010 Emily1x KS 300x200 Uitslagen ZRB 2010
N1x : (blik in 7:24.19 – zaterdag)
Vooraf was al te zien dat de grootste tegenstand zou komen van de man van Gyas, Nanne Sluis. Nadat Pieter Kars hem in de voorwedstrijd al voorbleef, hoefde hij dit in de finale alleen nog maar te herhalen. Dit lukte relatief makkelijk, waardoor hij zijn 2e blik in het skullen mocht ophalen aan het erevlot. Het lijkt een zeer succesvol seizoen voor Pieter te gaan worden op deze manier.

LN1x : (Joeri blik in 7:36.94, Maurits geen finale gevaren – zaterdag)
Maurits kon in zijn voorwedstrijd niet mee komen met de snelle mannen, waardoor hij alleen in de ochtend hoefde te starten. Joeri was torenhoge favoriet en hij maakte deze rol waar door in de finale met gemak het LN1x veld te winnen. Hij werd hiermee net als Pieter Kars overgangs in het skullen.

LSA1x : (2e met een tijd van 7:42.77, winnaar Theta voer 7:32.26 – zaterdag)
In de directe finale van 4 ploegen kon Diederick niet mee komen met favoriet Youri Vaes, wat hem een 2e plek in dit veld opleverde. Hij bleef wel ruim voor de 2 andere tegenstanders, maar Theta bleek op dit moment nog te goed in de skiff om van te winnen.

DSA4- : (blik in 7:18.27 – zaterdag)
Het enige blik van Kaya en Emily dit weekend, maar daarom geen minder mooie. Met overmacht wonnen zij het DSA4- veld met combipartners Ellen Maas (Skoll) en Pleuni Hooijman (Nereus). Ruim 3 seconden voor op de 500m en dit hebben ze alleen maar uitgebouwd naar ruim 7 seconden op de finish.

DN1x : (geen finale gevaren – zaterdag)
Geen finale gevaren.

O1x : (blik in 7:31.56 – zondag)
Met veel sterkere tegenstand dan in het N1x veld was het voor Pieter weer een keer echt hard varen om te kunnen winnen. Voormalig lichte pik Harold Langen van Triton bleef tot de 1400m naast Pieter liggen, maar daar besloot Pieter dat het nu wel lang genoeg geduurd had. In de laatste 600m wist hij ruim 8,5 seconden uit te lopen op de man van Triton, wat hem zijn 3e blik en de overgangsstatus in het skullen opleverde.

LB1x : (1e in de B-Finale met een tijd van 7:58.88, winnaar Triton voer 7:42.77 – zondag)
Maurits liet in de voorwedstrijd zien grote stappen te hebben gemaakt door de 3e tijd overall neer te zetten. Door een ongunstige loting werd hij echter 3e in de voorwedstrijd, waardoor hij B-Finale moest varen. Deze won hij met gemak, wederom met de 3e tijd overall. Marten Bus van Triton won dit veld, dus die zal Maurits niet meer tegenkomen in het LB1x veld.

LO1x : (3e met een tijd van 7:56.89, winnaar Theta voer 7:38.21 – zondag)
Diederick wist zijn voorwedstrijd overduidelijk te winnen, maar in de finale was het wederom Youri Vaes van Theta die te sterk bleek om aan te kunnen vallen. Uiteindelijk werd hij 3e, ruim achter de mannen van Theta en Dordrechtsche.

SA2x : (blik in 6:56.91 – zondag)
In de dubbeltwee kon Triton lang met Joeri en Diederick meekomen, maar in de laatste 500m besliste de 2 poststraters dat zij hier gingen winnen door met een sterke laatste 500m Triton voorbij te gaan en met meer dan een bootlengte te winnen. Dit betekende voor Joeri zijn 4e blik in het skullen en voor Diederick zijn 2e blik in het skullen.

DB1x : (3e met een tijd van 8:47.38, winnaar Proteus voer 8:34.68 – zondag)
Emily werd 2e in de voorwedstrijd, wat een plek in de finale opleverde. Hier werd echter duidelijk dat Anna Afoichini van Proteus de betere was in de skiff. Zij won namelijk in de voorwedstrijd al van Emily en dit herhaalde ze in de finale. Uiteindelijk werd Emily 3e in dit veld nadat de dame van Skadi was uitgesloten.

DO1x : (3e met een tijd van 10:16.04, winnaar Skoll voer 8:13.30 – zondag)
Net na de 500m ging er iets mis, waarna Kaya de race rustig uitvoer. Wat er precies gebeurde is ons onbekend. De combipartner van Kaya in de 2- en 4-, Ellen Maas, won dit veld door in de laatste 500m Sophie Souwer nog voorbij te gaan.

DSA2- : (2e met een tijd van 8:06.62, winnaar Triton voer 7:51.14 – zondag)
Kaya en Ellen moesten in de finale de zeer sterk roeiende 2- van Triton voor laten gaan wat een enigzins teleurstellende 2e plek opleverde. Ze moesten uiteindelijk ruim 15 seconden toegeven op de 2 derdejaars-roeisters van Triton.