westelijke regatta 300x77 Voorbeschouwing Westelijke Regatta 2010
Geen hele uitgebreide voorbeschouwing ivm tentamens deze keer.

Uitslagen vorig jaar:
· Kaya wint DN1x en wordt overgangs in het scullen
· Kaya wint DSA4- van Peking-gangers
· Joeri wint SA8+ veld samen met andere lichte bondsroeiers
· Eerstejaars Zwaar wint het Ej8+ blik.
· Eerstejaars Licht geeft in de laatste meters de overwinning weg in het LEj8+ veld

Eerstejaars Zwaar
EJZ10 Heineken 2010 Jorrit Salverda 300x199 Voorbeschouwing Westelijke Regatta 2010
Ej8+ : (zaterdag)
Na een week met weinig trainingen ivm blessures moet er zaterdag weer geprobeerd worden om zoveel mogelijk punten te behalen voor het klassement om nog kans te maken om de Holland Beker te mogen starten. Voorwedstrijd tegen Okeanos, Gyas en Saurus. De eerste 2 gaan door naar de A-Finale, als hierin goed gepresteerd wordt zal Vidar sterk stijgen in het klassement.

B8+ : (zondag)
Nog steeds 10 ploegen in het B8+ veld, waar Aegir en Okeanos favoriet zijn voor de winst. Geloot is tegen Aegir, Proteus, Njord en Saurus. De eerste 3 gaan naar de A-Finale voor het blik.

Eerstejaars Licht
Hollandia 2010 EJL8+ BB 300x200 Voorbeschouwing Westelijke Regatta 2010
LEj8+ : (zaterdag)
Orca, Skoll, Nereus en Theta zijn de ploegen waartegen gevaren wordt in de voorwedstrijd, de snelste 3 gaan naar de A-Finale. Mooie kans om deze sterke ploegen in de voorwedstrijd al te verslaan, zodat in de finale met concurrent Aegir om het blik gestreden kan worden.

LB8+ : (zondag)
Na de 2e plek op de ZRB lijkt het de kans voor Vidar om voor het blik te gaan. Concurrentie kan verwacht worden van Orca en Laga. Aangezien het veld nog maar 6 ploegen bevat, is er geen voorwedstrijd en is er direct finale.

Eerstejaars Dames
EJD10 Heineken 2010 Jorrit Salverda 300x199 Voorbeschouwing Westelijke Regatta 2010
DB8+ : (zondag)
Na een aanvaring met een de 4- van Ramon is besloten dat ze alleen op zondag zullen starten, dit keer hebben ze echter wel prima geloot. Tegenstandsters zijn Skoll, Njord, Asopos en Argo en de eerste 3 gaan door naar de A-Finale, waarin Skadi de grootste kanshebber voor het blik is.

Middengroep Zwaar
MGZ10 Heineken 2010 Jorrit Salverda 300x199 Voorbeschouwing Westelijke Regatta 2010
SA4- : (Pako – zaterdag)
Sterk bezet veld, waar de 4 van Pako het opneemt tegen twee SB2-’s en tegen 3 lichte Skoll-combi’s. Hierin zullen ze ook Joeri terugvinden in de Skoll/Vidar/Skadi-combinatie.

Dev4- : (Ramon – zondag)
De vier van Ramon zal in het Dev4- veld starten, waar de Theta ploeg favoriet zal zijn aangezien zij de afgelopen wedstrijden in dit veld wonnen.

O2- : (Sjoerd – zaterdag)
Sjoerd zal met Arjan Griffioen van Nereus in de 2- starten in het O2-, waar weer de Theta 2 favoriet zal zijn.

O4- : (Pako en Ramon – zondag)
Zowel de vier van Pako als de vier van Ramon starten in dit veld, waar de vier van Pako de beste papieren lijken te hebben na winst op de ZRB.

O2- : (Sjoerd – zondag)
Sjoerd zal samen met Arjan qua kracht in ieder geval de sterkste zijn in dit veld, dus als de boot loopt kan er gehoopt worden op het overgangsblik van Sjoerd.

SA8+ : (zondag)
Na winst op de ZRB lijkt er nu geen kans op een overwinning, aangezien het veld nu zeer sterk bezet is.
Kanshebbers zijn de lichte Vidar-combi (Joeri & Diederick) en de twee SB-achten (Nereus/Skadi en Asopos-combi).

Middengroep Licht
Hollandia 2010 MGL4 KS 300x200 Voorbeschouwing Westelijke Regatta 2010
LDev4- : (zaterdag)
Na winst op de ZRB in het LDev4- veld zal Vidar weer favoriet zijn, maar Aegir is weer terug als sterke concurrent. Vidar zal zo veel mogelijk punten moeten pakken, om de leiding in het klassement te verstevigen.

LO2- : (zaterdag)
Egbert en Mark starten in het LO2-, waar nieuwkomer Triton samen met Nereus 1 favoriet is.

LO4- : (zondag)
De vier van MGL zal op zondag in een directe finale starten tegen Nereus en Orca. Met een goede race is winst weer mogelijk.

LSA2- : (zondag)
Nadat op de ZRB Mark overgangs is geworden, zullen Egbert en Mark voortaan op zondag in de LSA2- moeten starten. De Skoll-twee is grote favoriet voor de winst in de directe finale.

Middengroep Dames
DO2- : (zaterdag)
Triton zal torenhoog favoriet zijn, nadat zij op de ZRB zowel het DO2- als het DSA2- veld wonnen.

DN2- : (zondag)
Op zondag starten Benthe en Linda in het DN2- veld. Op de ZRB werden ze nog 4e, kijken of ze de stijgende lijn vast kunnen houden.

Skiffsectie
Hollandia 2010 Diederick1x RvS 300x200 Voorbeschouwing Westelijke Regatta 2010Hollandia 2010 Maurits1x KS 300x200 Voorbeschouwing Westelijke Regatta 2010Hollandia 2010 Joeri1x KS 200x300 Voorbeschouwing Westelijke Regatta 2010Hollandia 2010 Pieter1x KS 300x200 Voorbeschouwing Westelijke Regatta 2010Hollandia 2010 Emily1x KS 300x200 Voorbeschouwing Westelijke Regatta 2010
SA1x : (Pieter Kars – zaterdag)
Grootste tegenstanders zijn Joris Pijs van Gyas en Thijs van Luijk van Skadi, maar met de vorm waarin Kars verkeert lijkt het weer een mooi weekend te worden.

LN1x : (Diederick van den Bouwhuijsen en Maurits Wools – zaterdag)
Favorieten in dit veld zal zijn Thomas Marinissen, die op de Hollandia in het NK lichte mannen skiff nog 4e werd en buiten de medailles bleef.

SA4- : (Joeri Bruschinski – zaterdag)
Joeri zal met lichte mannen van Skoll (Peter van der Eerden en Mickey van der Giessen) en Skadi (Pieter Rom Colthoff) in de 4- stappen in het zware veld. Hierin verder nog 2 andere lichte Skoll-combi’s, MGZ van Vidar en de 2 vierzonders van de SB-selectie.

DSA1x : (Kaya de Lange – zaterdag)
Kaya zal hierin starten tegen Nereus, Skoll en Okeanos. Sterke tegenstandsters met bijvoorbeeld ergometerbeest Jenny van Dobben de Bruijn.

DSA4- : (Emily Weimar – zaterdag)
Emily zal in een Proteus-combi in een directe finale in het DSA4- veld starten. Het veld lijkt op voorhand dicht bij elkaar te liggen, dus het zou een spannende race kunnen worden.

DN4- : (Emily Weimar – zondag)
Emily zal met dames van Aegir en Nereus in een combi starten in het DSA4- veld. Mocht de boot lopen, dan is er een redelijke kans op blik voor Emily.

O1x : (Pieter Kars – zondag)
Pieter Kars zal hierin om het blik strijden met Tim Christen, die op de Varsity nog het O1x veld won van Pieter Kars. Lichte pik Thomas Marinissen mag ook niet onderschat worden.

LB1x : (Maurits Wools – zondag)
Directe finale voor Maurits in het LB1x veld, maar de man van Orca lijkt dit makkelijk te moeten gaan winnen.

SA8+ : (Joeri Bruschinski en Diederick van den Bouwhuijsen – zondag)
Joeri en Diederick zullen met twee SB-achten (Nereus/Skadi en Asopos-combi) moeten strijden om het blik in het SA8+ veld.

DSA8+ : (Emily Weimar – zondag)
Emily zal in een combi-acht starten tegen favoriet Okeanos-combi in een directe finale.

DSA2- : (Kaya de Lange – zondag)
Kaya zal samen met Ellen Maas van Skoll op zondag starten in de DSA2- tegen winnaar van de ZRB (Triton) en 2 Skoll-tweetjes.