Laatste kans voor de eerstejaars zware en damesacht om nog te blikken dit seizoen. Tevens de laatste kans voor Bob, Egbert, Maurits, Benthe en Linda om er voor te zorgen dat ze nog overgangs worden dit seizoen.
Qua klassementen is het alleen nog interessant of MGL het lichte development klassement kan winnen, en in mindere mate of EJL toch nog de top 3 kan halen in het eerstejaarsklassement.
Traditioneel zullen er ook weer veel Vidraten op de zondag bij zijn om de blikkende roeiers te feliciteren, te genieten van de Okeanos-BBQ, bier te drinken in de zon en het seizoen af te sluiten in de Woo. Dit jaar rijdt er een bus richting de Woo en daarna richting Tilburg, zodat de nachttreinen niet door dronken en/of slapende Vidraten bevolkt zullen worden.

ejd slottrein Voorbeschouwing NSRF Slotwedstrijden 2010

Uitslagen vorig jaar:
· Kaya blikt en wordt Nederlands Studenten Kampioen in de DSA4- in een Skoll/Vidar-combinatie.
· Kaya blikt in het DO2- veld, wederom in een Skoll/Vidar-combinatie.
· EJZ komt winnend over de finish in het Ej8+ veld en wint ook het klassement.
· EJL heeft genoeg aan een derde plek om 2e te worden in het klassement.
· Nicholas, Tom, Berend en Japheth trekken op zondag in het LO4+ hun tweede blik.

Eerstejaars Zwaar
Koestraat WinterWedstrijden 2010 EJZ RvS 1 300x200 Voorbeschouwing NSRF Slotwedstrijden 2010
Ej8+ : (vw 12:55, FA 17:30 – zaterdag)
De punten tellen voor EJZ niet meer, de zaterdag geldt daarom vooral als goede test en goede voorbereiding op de zondag. Loting is prima, tegen Aegir, Gyas, Euros en Proteus moet bij de eerste 3 gefinisht worden. Dit moet te doen zijn, maar de andere ploegen moeten zeker niet onderschat worden. In de top van het klassement is het nog steeds Laga op kop, met 4 punten voorsprong op Nereus.

B8+ : (vw 11:16, FA 17:10 – zondag)
Laatste kans voor EJZ om beginneling-af te worden dit seizoen. In de voorwedstrijd zullen zij Euros en Orca tegen komen, waarvan de eerste 2 en de tijdsnelste 3e door zullen gaan naar de A-Finale. Vermoedelijk zullen zij daar Gyas (nummer 5 van de KHB) en de Maas-combi (winst in de J18 8+ op de KHB) tegen komen. Deze Maas-combi is een jeugdacht die allen naar de WK Junioren of de Coupe de la Jeunesse gaan later deze zomer, maar aangezien zij allemaal (naast vele jeugdblikken) nog geen klasserend blik (in het boordroeien) hebben, mogen zij starten in het B8+ veld. Om 17:10 moet het dus voor EJZ gaan gebeuren, met de beste race van hun seizoen maken zij hier kans om nog te blikken dit seizoen.

Eerstejaars Licht
Koestraat Westelijke 2010 EJL8+ KS 2 300x200 Voorbeschouwing NSRF Slotwedstrijden 2010
LEj8+ : (vw 13:10, FA 18:10 – zaterdag)
Voor EJL tellen de punten nog zeer zeker wel, zij kunnen namelijk nog 3e worden in het klassement. In een heat met de top 4 van het klassement (Aegir, Nereus, Skoll en Vidar) zijn het slechts de eerste 3 die doorgaan naar de finale. Een zeer goede kans om Skoll naar de B-Finale te verwijzen. Vidar moet dan nog steeds 4 punten meer pakken dan Skoll, maar met deze loting lijken de kansen daarop vergroot.

LSA8+ : (vw 12:36, FA 18:16 – zondag)
Het halen van de finale zou enorm fraai zijn, maar de voorwedstrijd liegt er niet om. De torenhoge favoriet, Triton-combi 1, ligt bij EJL in de voorwedstrijd, evenals een andere ouderejaars Okeanos-combi. Zij moeten bij de beste 3 zien te komen, wat eigenlijk betekent dat zij sneller moeten varen dan de eerstejaarsachten van Proteus (winnaar KHB) en Skoll. Dat zou genoeg zijn voor A-Finale, wat een mooie afsluiting van het seizoen zou zijn.

Eerstejaars Dames
Koestraat Westelijke 2010 EJD8+ KS 2 300x200 Voorbeschouwing NSRF Slotwedstrijden 2010
DB8+ : (vw 11:31, FA 17:15 – zondag)
Ook voor de EJD is dit de laatste kans op blik dit seizoen. Op zaterdag zullen zij door omstandigheden niet starten, maar op zondag kan wel iedereen aanwezig zijn om er nog 2 goede races uit te persen. De 2e plek van de ARB en de 3e plek van de Martini bieden hoop, en dus moet het om 17:15 gebeuren. Opvallend is dat Nereus weer meedoet, maar dan wel een clubacht van club uit Amsterdam. Beetje raar, maar we zullen zien of zij daar iets te zoeken hebben of dat ze gewoon thuis hadden moeten blijven.

Middengroep Licht
Koestraat Westelijke 2010 MGL4 KS 300x200 Voorbeschouwing NSRF Slotwedstrijden 2010
LDev4- : (vw 12:45, FA 17:15 – zaterdag)
MGL staat nog steeds aan kop in het klassement, met 3 en 2 punten voorsprong op respectievelijk Orca en Aegir. Wanneer zij dus bij de eerste 2 van de finale eindigen, hebben zij de overwinning in het development klassement binnen. Dit zou een nieuwe stap voor Vidar zijn, om in dit nieuwe klassement voor de middengroepen een overwinning te behalen.

LO2- : (FA 16:20 – zaterdag)
Om winst zal het in het LO2- veld niet gaan voor Egbert en Maurits, aangezien de twee van Gyas daar toch wel te hard voor vaart. Maar belangrijk is wel om met het betere weer ten opzichte van de Martini een goede race neer te zetten, die als basis kan dienen voor de race op zondag in het LN2- veld.

LO4- : (vw 9:39, FA 16:29 – zondag)
Om het seizoen helemaal goed af te sluiten wil MGL er natuurlijk ook voor zorgen dat Bob ook overgangs wordt. Daarvoor moet wel eerst het LO4- veld gewonnen worden. Zware opgave, aangezien de vier van Orca steeds sneller gaat en de laatste wedstrijd ook makkelijk won.

LN2- : (FA 17:52 – zondag)
Na matige races op de Martini is het op de Slot in het LN2- veld de enige echte kans voor Maurits en Egbert om hun 3e blik te halen. Alle tegenstanders van de Martini zijn er ook weer, vandaar dat de winnaar van de Martini (Euros) favoriet zal zijn. Hopelijk kunnen Egbert en Maurits er dit keer een stokje voor steken.

Middengroep Dames
Hollandia 2010 MGD2 MS Voorbeschouwing NSRF Slotwedstrijden 2010
DN4+ : (vw 9:00, FA 14:15 – zaterdag)
Na winst op de Martini in het DB4+ en het DN4+ veld zullen Benthe en Linda in hun Vidar/Triton/Saurus-combinatie uiteraard als favoriet beginnen. Dit wordt dan ook de uitgesproken kans voor MGD om dit jaar nog overgangs te worden, met drie 4+ blikken in de laatste 2 wedstrijden.

DN2- : (vw 10:09, FA 16:44 – zondag)
Na matige races in de 2- en daarna twee blikken in de 4+ op de Martini zullen Benthe en Linda hun seizoen zondag afsluiten in het nummer waarin ze ook begonnen, de 2-. In een voorwedstrijd met Gyas, Phocas en Saurus/Triton gaan de eerste 2 en de tijdsnelste 3e door naar de A-Finale. Daar zullen ze hopelijk ook de twee met Emily tegenkomen.

Skiffsectie
Koestraat Westelijke 2010 Pieter1x KS 2 300x200 Voorbeschouwing NSRF Slotwedstrijden 2010
SA1x : (FA 16:05 – zaterdag)
Pieter Kars zal het in de veld om het Nederlands Studenten Kampioenschap in de SA1x opnemen tegen grote namen. Zo zijn Jaap Schouten (Njord) en Marien Ruppert (Laga) van de partij, mannen die normaal gesproken harder moeten kunnen gaan dan Kars. Maar bij Kars weet je het uiteraard nooit, en hopen op een stunt is in zijn races altijd mogelijk.

O1x : (FA 16:57 – zondag)
Pieter Kars zal zondag om 16:57 zijn laatste race in de skiff van dit seizoen varen. Tegen Harold Langen (Triton), Aat van den Bos (Euros) en Aschwin Brandt (Alphen) zal Kars proberen nog een blik te halen in zijn enorm succesvolle seizoen. Het zal echter niet zijn laatste race van het seizoen zijn, aangezien hij ook nog in de SA8+ zal uitkomen in een Okeanos-combi.

SA8+ : (vw 12:26, FA 18:22 – zondag)
Pieter zal in een Okeanos-combi (met onder andere Thijs Bosgoed, Marien Ruppert en Peter Vos) starten in de SA8+. In de voorwedstrijd komen ze meteen de favoriet tegen, de nationale SB-acht (Orca-combi). Daarna zal Kars in de finale moeten strijden tegen de SB-acht en de lichte acht van Joeri om voor een stunt te zorgen op de late zondagmiddag.

Hollandia 2010 Joeri1x KS 200x300 Voorbeschouwing NSRF Slotwedstrijden 2010
SA8+ : (vw 12:21, FA 18:22 – zondag)
Joeri zal na de deceptie van de lichte mannen acht op de KHB instappen in dezelfde acht. Ze zullen starten in het zware veld, en moeten de voorwedstrijd makkelijk door kunnen komen. Daarna volgt in de finale de strijd met de zeer sterke SB-acht, die op de KHB nog zeer lang bij de Holland Acht bleef.

Hollandia 2010 Diederick1x RvS 300x200 Voorbeschouwing NSRF Slotwedstrijden 2010
LN1x : (vw 11:50, FA 16:55 – zaterdag)
Maar liefst 24 inschrijvingen in dit overvolle nummer, waardoor alleen de 1e en de twee tijdsnelste 2e doorgaan naar de finale. In de voorwedstrijd zal Diederick dus meteen volle bak moeten gaan, om kans te kunnen maken op de finale.

LO1x : (vw 12:02, FA 17:34 – zondag)
Diederick zal op zondag in de skiff in een veel kleiner veld uitkomen, in de LO1x zijn slechts 8 inschrijvingen. In de voorwedstrijd moet dus bij de eerste 3 gefinisht worden tegen Roel Diekerhof (Dordrechtsche), Henk Jan Scholten (Aegir) en Laak (Conno Kuyt). Leuk feitje is dat Conno Kuyt ook tegen de eerstejaars zware acht zal uitkomen in de B8+. Hoe hij dat gaat doen met een finale om 17:10 en om 17:34 is ons vooralsnog een raadsel.

Hollandia 2010 Emily1x KS 300x200 Voorbeschouwing NSRF Slotwedstrijden 2010
DN1x : (vw 10:15, FA 15:35 – zaterdag)
Na winst in het DB1x veld op de Martini zal Emily dit weekend maar één wedstrijd in de skiff stappen, namelijk in het DN1x veld. In een heat met Pelargos, Tromp, Proteus, Aegir en RIC moet ze bij de beste 3 eindigen om ‘s middags finale te halen.

DN2- : (vw 10:14, FA 16:44 – zondag)
Emily zal op zondag in de 2- stappen met Marleen Verburgh van Triton. In een voorwedstrijd met Triton/Zwolsche en Orca zullen ze bij de beste 2 moeten komen, of hopen op de tijdsnelste 3e plek om A-Finale af te dwingen. Hierin gaat ze hopelijk de 2- van Benthe en Linda tegen komen.

Koestraat ARB 2009 Kaya1x JS 300x199 Voorbeschouwing NSRF Slotwedstrijden 2010
DSA1x : (FA 15:30 – zaterdag)
Kaya zal op zaterdag strijden om het Nederlands Studenten Kampioenschap in de DSA1x, waar ze in een directe finale onder andere combipartner Ellen Maas tegen zal komen. Verder geen sterk veld, maar de roeisters van Okeanos (Kristel Kooij) en Gyas (Sophie Souwer) hebben al wel bewezen dit seizoen dat ze erg hard kunnen varen.

DSA4- : (FA 15:00 – zaterdag)
In een nieuwe combi zal Kaya het hier opnemen tegen de zeer sterke SB4- die al meerdere wedstrijden gewonnen heeft dit seizoen. Of Kaya aanspraak kan maken op de winst zien we pas zaterdagmiddag, in een veld waar de 3 combinaties vermoedelijk vooraan zullen varen.