De Winterwedstrijden waren dit jaar een mooie opening van het seizoen voor Vidar. De weersomstandigheden waren nauwelijks winters te noemen. Droog weer en af en toe een zonnetje maakte het voor de roeiers een prettige ervaring. Toch stond er een stevige zijwind, daarom was goed uit de wind sturen tijdens de race zeker van belang voor een goede tijd.
Vidar behaalde hetzelfde resultaat als vorig jaar:  één eerstejaarsacht wint zijn veld (vorig jaar EJZ) en ook een tweedejaars vier-met (vorig jaar MGL) neemt een blik terug naar Tilburg. Nu was het de lichte acht die in het tweede blok van de dag een hele fraaie overwinning op zijn naam mocht schrijven. Met 8 seconden verschil op de nr. 2 waren zij de overduidelijke winnaar van het hele veld. Daarnaast wonnen de tweedejaars van MGZ hun tweede Winterwedstrijden-blik in de B4+, met ruime overmacht. Echter, niet alleen zij deden het goed. Bijna de gehele wedstrijdsectie voer naar behoren; in de top van hun veld, of in de sub-top. Een uitstekend begin van het seizoen dus.

ww1 Nabeschouwing Winterwedstrijden

 

 

Uitslagen:

Blok 1

 

N1x: Nicholas, 5e van 7 in 20:40.7. Winnaar Phocas voer 19:48.3

Nico Nabeschouwing Winterwedstrijden

Jammer genoeg een slechte race van Nico, daardoor kon hij niet met de top van het Nieuwelingen-veld meekomen. Zoals verwacht won Erik Dekker namens Phocas.

B1x: Marcel (5e van 21 in 20:32.8) en Simon (7e van 21 in 20:38.1). Winnaar Proteus voer 19:45

Marcel Nabeschouwing Winterwedstrijden

Juan Nabeschouwing Winterwedstrijden

Beide heren deden het niet onverdienstelijk in het drukke B1x-veld. Vooral Marcel, waarvoor dit ook de eerste wedstrijd in de skiff was, kon zeer tevreden zijn met zijn resultaat. Het gat met nr. 1, Vincent Klaassens, was echter nog wel groot; zo’n 45 seconden.

 

LB1x: Jeroen, 5e van 17 in 20:45.7. Winnaar Asopos voer 19:51.6

Jeroen Nabeschouwing Winterwedstrijden

Jeroen zette een prima race neer in het LB-skiff veld. Hopelijk kan hij op de volgende wedstrijd het gat met nr. 2-4 dichten. De overmacht die Ward van Zeijl (Asopos) liet zien, door 35 seconden harder te varen dan de nummer 2, zal daarentegen nog heel moeilijk worden.

 

DN2x: Dinja en Marieke, niet gefinished. Winnaar RIC/Hoop voer 20:53.5

EJLD 2x 2 Nabeschouwing Winterwedstrijden

De lichte dames voeren, door problemen met een inhalende ploeg, en waarschijnlijk ook wat onwennigheid in de dubbel, tegen een dukdalf en sloegen om. Geen fijne eerste wedstrijdervaring voor de dames. Gelukkig duurt het seizoen nog lang, dus genoeg wedstrijden om te laten zien wat ze in huis hebben.

 

DN2-: Romy en Iris, 3e van 11 in 21:22.0. Winnaar Laga 1 voer 21:08.1

MGD 2  Nabeschouwing Winterwedstrijden

De vrouwen van MGD voeren een verrassend goede race in de DN2-. Op de Hel van het Noorden werden ze twee na laatste, nu voeren ze mee in de top van het veld. Het gat met de nummer 1 en 2 is niet groot, slechts 14 en 6 seconden. Dat belooft nog veel goeds voor de rest van het seizoen.

 

Blok 2

 

N2x: Jeroen en Simon, 2e van 5 in 19:24.1. Winnaar Nereus 1 voer 18:56.9

MGL 2x Nabeschouwing Winterwedstrijden

De race in de skiff was niet de laatste voor beide heren, de mannen besloten om het blok daarna nog een race te varen in de Nieuwelingen 2x. Dat ging bijzonder goed: Nereus 2, die toch ook wel stevig  wat ervaring had met de slag van de bronzen universiade-acht van vorig jaar aan boord, werd op een minuut achter gezet. Alleen Nereus 1, met twee junioren-WK roeiers, was te sterk. Een goede start van het seizoen in de dubbel-twee dus.

 

O2-: Wouter Withagen en Ronald, 2e van 6 in 19:12.9. Winnaar Proteus voer 19:02.1

MGZ 2 Withagen en Ronald Nabeschouwing Winterwedstrijden

Door een blessure van Dirk startten de beide heren niet, dus alleen Withagen en Ronald voeren namens Vidar in het overgangs 2- veld. Met goed resultaat, ook in vergelijking met de SA twee-zonders hebben de mannen een goede tijd neergezet.

 

N2-: Max en Niels, 5e van 10 in 20:17.3. Winnaar Njord voer 19:19.6

MGL 2  Nabeschouwing Winterwedstrijden

De mannen van MGL hadden wat pech in de race, door een inhaalmanoeuvre van een andere ploeg raakten ze de brug, en verloren vervolgens veel tijd. Desalniettemin een goed resultaat, want in het LN2- veld hadden de mannen op één seconde na niet gewonnen. De beide heren zijn dus zeker op niveau.

 

LEj8+: EjL, 1e van 18 in 17:24.0

EJL Nabeschouwing Winterwedstrijden

Een goede race, met als resultaat: BLIK! Voor het eerst sinds 2009 wint een lichte eerstejaarsacht weer een klassementswedstrijd (in 2009 was dat ook de Winterwedstrijden). Felicitaties aan de roeiers, stuurvrouw en coaches van EJL. Met 8 seconden verschil op de nr. 2 kan het ook een ruime winst genoemd worden, al is de concurrentie niet ver weg. Het verschil tussen nummer 2 en nummer 10 was namelijk ook maar 6 seconden..
Nu moeten de mannen hard gaan trainen voor de Heineken Roeivierkamp. Hopelijk kunnen ze daar de vloek die op de 250 en 750m rust voor Vidar-eerstejaarsachten doorbreken. Het eerste Koestraatblik van het seizoen is in ieder geval al binnen, dat er nog vele mogen volgen!

 

Blok 3

 

Ej8+: EjZ, 8e van 18 in 17:30.1. Winnaar Aegir voer 17:03.9

EJZ 2 Nabeschouwing Winterwedstrijden

EJZ voer op hun eerste wedstrijd in de middenmoot. Het leverde hen één klassementspunt op. Het gat met de top is nog groot, maar hopelijk kunnen ze de volgende wedstrijd zich richting de subtop roeien. In hun kielzog liggen echter ook nog vijf andere ploegen, die slechts 3 seconden later binnen kwamen.

 

B4+: MGZ (Rikus, Frank, Dogus en Florian), 1e van 4 in 18:21.1. 

MGZ 4+ Nabeschouwing Winterwedstrijden

Zoals verwacht roeiden de tweedejaars mannen van MGZ zich naar de overwinning van het veld. Ze kwamen maar liefst anderhalve minuut eerder dan de nr. 2 aan de finish. Van harte gefeliciteerd met het eerste blik van het seizoen, en ook al het tweede Winterwedstrijden-blik (vorig jaar Ej8+). Een vergelijking met het Overgangs 4+ veld leert dat de mannen een gemiddelde tijd neergezet hebben. In dat veld waren ze gedeeld 4e geweest, de winnaar voer daar 17:37.1.

LDEj 4*: EjLD (Auke, Amber, Annika en Heleen), 3e van 5 in 20:51.1. Winnaar Njord voer 20:23.2

EJLD 4 . 2 Nabeschouwing Winterwedstrijden

De dames van de eerstejaars lichte dubbelvier-met eindigden op hun eerste wedstrijd in de middenmoot. Het gat met de nummer 1 en 2 is nog vrij groot, 28 en 15 seconden. Gelukkig volgen nummer 4 en 5 ook op geruime afstand met 20 en 50 seconden. Op de Heineken moeten de vrouwen de plaats van Nereus in proberen te nemen, en hopelijk dan ook de eerste plek van Njord in gevaar brengen.

 

Tot aan de Heineken!

 

EJLD 2x Nabeschouwing Winterwedstrijden