ww2 Van Oord Winterwedstrijden

Het nationale wedstrijdseizoen gaat morgen van start op de Schie in Delft: de 39e Van Oord Winterwedstrijden. Voornamelijk voor de eerstejaars zal het weer spannend worden; buiten de ergotijden van het NKIR om weten de sjaars nog niet hoe ze het op het water doen. Een slechte start op de Winterwedstrijden voorspelt meestal weinig goeds voor de rest van het seizoen. EjL en EjZ zullen dus moeten vechten voor de klassementspunten!
Nadat het vorig jaar nog gruwelijk koud was (in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben de hele nacht motorbootjes de Schie overgevaren om het ijs te breken), lijkt het dit jaar een stuk beter te worden. Een middagtemperatuur van 9 graden is toch niet echt ‘winters’ te noemen.

WW1 Van Oord Winterwedstrijden

 

Namens Vidar starten (alleen op zaterdag) de volgende ploegen:

 

10:00 N1x: Nicholas

Nicholas neemt het in het nieuwelingenveld in de skiff op tegen ervaren skiffeurs. We hopen dat hij de goede uitslag van de Hel van het Noorden kan voortzetten. Winnaar van dit veld zal waarschijnlijk Erik Dekker (Phocas) worden.

 

10:00 B1x: Marcel en Simon

Marcel en Simon gaan de strijd aan in een druk bezet beginnelingenveld. Veel onbekende namen, maar ook ervaren roeiers. Maar liefst 11 skiffeurs van Skadi starten dit veld. Voor de winst kijken we naar Vincent Klaassens (Proteus), maar ook Nereus en Aegir 1 en 2 zijn niet uit te sluiten.

 

10.00 LB1x: Jeroen

In het lichte beginnelingenveld start Jeroen tegen veel nieuwe namen, maar ook oude bekenden. Ward van Zeijl (Asopos) heeft in dit veld een grote kans op de overwinning.

 

10.00 DN2x: Dinja en Marieke

De lichte dames dubbeltwee start deze wedstrijd in het zware veld. Tegenstanders zijn junioren, maar dat zal voor nu al een stevige kluif zijn voor de dames.

 

10:00 DN2-: Romy en Iris

De vrouwen van MGD starten zaterdag in de twee-zonder. Er staan veel onbekenden ingeschreven, dus een voorspelling is lastig. Op de Hel konden de dames nog niet echt meekomen, hopelijk komt daar morgen verandering in!

 

13:00 N2x: Jeroen en Simon

Na de race in de skiff stappen Jeroen en Simon samen in de dubbel-twee, om het op te nemen tegen 4 tegenstanders van Dudok en Nereus. Een van de tweetjes van Nereus zal de winst opeisen.

 

13:00 O2-: Wouter Borghs en Dirk, Wouter Withagen en Ronald

De tweetjes van MGZ starten tegen ervaren middengroepen van Laga, Argo, Proteus en Nereus. De power is er, maar in de twee-zonder is goed samen roeien vaak nog belangrijker.

 

13:00 N2-: Max en Niels

MGL roeit nu nog in het zware veld, waar de tegenstand voornamelijk uit middengroep-tweetjes bestaat. Echter, Peter Gründer (oude vier Njord) roeit ook in dit veld. Hij zou deze race wel op zijn naam moeten kunnen schrijven.

 

 

13:00 LEj8+: EjL

EjL heeft de laatste tijd goede stappen gemaakt (op een enkel snoekje van de bootmongool na). De ergotijden spreken boekdelen, waar de hardste tijd 6:36 was, een tijd die veel lichte roeiers in hun tweede of zelfs derde jaar niet halen. Alleen geldt nog altijd het oeroude spreekwoord: ergo’s zinken. Daarom hoopt de redactie van de Koestraat dat onze lichte jongens (met feut Kareltje Kots) hun ergotijden ook in de boot om kunnen zetten.

 

ww3 Van Oord Winterwedstrijden

16:00 Ej8+: EjZ

Hopelijk heeft het trainingskamp in Sevilla veel goeds gedaan voor de eerstejaars zware mannen. Om 16:00 bijten zij de spits af in het derde en laatste blok van de dag. Nereus, Laga, Gyas, Theta en Orca hadden op het NKIR de beste resultaten, dus tenzij er een ploeg veel beter roeit zal een van deze achten de winst opeisen.

 

 

16:00 B4+: MGZ (Rikus, Frank, Dogus en Florian)

De tweedejaars 4- van MGZ start met Mariëtte in de vier-met. Als het goed gaat, kunnen de mannen zaterdag hun tweede Winterwedstrijden-blik ophalen. Tegenstanders zijn eerstejaars-viertjes van Njord, Saurus en Gyas.

 

16:00: LDEj 4*: EjLD (Auke, Amber, Annika en Heleen)

De lichte chicks roeien hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen hun grote concurrent op het NKIR: Njord. Waar ze in december nog met een halve seconde verloren, hopen we nu op een ruime winst. Echter, een outsider zou ook voor de winst kunnen gaan.

 

Tot morgen!

ww4 Van Oord Winterwedstrijden