H4K2 Voorbeschouwing Heineken Roeivierkamp

Zaterdag en Zondag staat ie weer voor de deur: de Heineken Roeivierkamp. Dit jaar de 42e editie. Door werkzaamheden van Pro-Rail bij de Rozenoordburg zal de doorgang van de brug iets smaller zijn. Wie weet levert dat in de eerstejaarsvelden door de onervarenheid van stuurtjes nog wat problemen op..  Zoals vanouds staat op zaterdag eerst de 2500 meter op het programma, waarna in dezelfde heat de 250 verroeid zal worden. Op zondag wordt ‘s-ochtends de 750 gestart, en ‘s-middags en in het begin van de avond de 5000 meter. MGZ, EJL, EJLD en EJZ zijn de enige volledige Vidar-boten, daarnaast starten enkele Vidraten in combi’s. Ook opvallend: het grote aantal oud-Vidraten die in de acht van een burgervereniging instappen.

 

H4k 1 Voorbeschouwing Heineken Roeivierkamp

Tijdschema H4K

Za 15:00 start 2500m, Zo 9:30 en 15:00 start 750m en 5000m

 

LDEj 4*: EJLD

Heleen maakt deze wedstrijd plaats voor Marieke. Om weer een plaats naar boven te schuiven, zullen de lichte dames de boot van Nereus er af moeten roeien. Njord lijkt nog te ver weg, maar op de korte sprint kan er in eerstejaars velden veel gebeuren.

 

D3eDiv 8+: Orca/Vidar (MGD)

De dames van de middengroep gaan ondanks hun ongelukje op de Amstel (waarbij ze op een motorbootje voeren en een flink deel van de taft eraan ging) in het Nieuwelingen-veld roeien. Daarbij komen ze vooral andere 2e-jaars ploegen tegen, waar weinig over is te zeggen. Uitgaande van de uitslagen van de Winterwedstrijden kunnen we zeggen dat Nereus (winnaar DN4+ en 2e en 6e DN2-) de grootste tegenstander zal zijn.

 

h4k4 Voorbeschouwing Heineken Roeivierkamp

Za 17:00 start 2500m, Zo 10:30 en 17:00 start 750m en 5000m

 

LHEj8+: EJL en Saurus/Vidar (Max en Thomas)

EJL zal op hun tweede wedstrijd hun toppositie in het klassement verdedigen. Daarbij zal de nadruk liggen op hun vermogen op de 250 en de 750. Als we feut Karel moeten geloven gaat dat hen niet onverdienstelijk af, tijden op de 250 gaan daar richting de 41 sec. Of het genoeg is om een blik mee naar huis te nemen, zullen we nog zien.

HEJ8+: EJZ

Hopelijk kan EJZ wat plaatsen omhoog schuiven richting de (sub)top van hun veld. De 8e plek op de WW was genoeg voor 1 punt, maar veel ploegen volgden in hun kielzog. Daar kan dus ook nog van alles gebeuren.

LH3eDiv 8+: Proteus/Vidar (Simon)

Simon start als invaller in de 2e/3e-jaars lichte 8 van Proteus. Deze acht heeft het meeste ervaring aan boord en deden het niet slecht op de Winterwedstrijden (1e en 2e LN2-). Een overwinning is dus mogelijk.

H3eDiv 8+: Njord/Vidar/Asopos/Saurus (Marcel en Frank)

Marcel en Frank starten in deze instap-acht samen met Njord, Asopos en Saurus. Wie het meeste kans maakt in dit veld is moeilijk te zeggen, aangezien het vooral 2e-jaars zijn.

LH2eDiv 8+: Theta-combi (Nicholas)

Nicholas start in de tweede acht van de LM8+ selectie voor het WK, de andere acht zit in het LH1eDiv veld. Naast Nico stappen enkele ervaren roeiers uit de skiff/2- in: Arne Hendriks, Sebastiaan van Kints en Ward van Zeijl. Genoeg ervaring om de andere twee achten naar huis te roeien dus.

H2eDiv 8+: MGZ

MGZ start in het overgangs-veld tegen vijf andere achten, waarvan Nereus de grootste tegenstander is. Gezien de power aan boord (een gemiddelde van 6:02(!)) maken de mannen een reële kans op de overwinning.

 

Tot slot: om te laten zien wat er mis kan gaan bij een smal bruggat, dit filmpje. Hier besluiten twee Franse (compo) achten om maar even stil te gaan liggen bij de Berlagebrug…
|http://www.youtube.com/watch?v=gXA9cmvOLkY

h4k3 Voorbeschouwing Heineken Roeivierkamp