Geschiedenis – Daniel Jos Jittastraat

koestraat131a Geschiedenis   Daniel Jos Jittastraat

Het nieuwe pand moest uiteraard ook bewoond worden. Simon ging per 1 maart 2000 in zijn eigen stulpje wonen en daarnaast had het pand twee kamers extra. De Koestraat ging dus kalveren en zo kwamen Bram van Oers (wedstrijdcoach eerstejaars licht) en Roderick Loeber (competitiecoach) in huis wonen. Op 1 juli was de Koestraat geheel gevuld door de komst van Rogier Worst (roeier bij eerstejaars licht).

Het bovengaande stuk is ook te lezen in het Achtste lustrumboek der T.S.R. Vidar, bladzijde 293 tot en met 296.

In de zomer van 2001 verlaat Nico het huis en komt Ronald voor hem in de plaats op de Koestraat wonen. In het wedstrijdjaar dat daar op volgde zagen we elkaar meer uren op Vidar dan op de Koestraat zelf. Met Marijn en Bram die coachte, Rogier in het bestuur als assessor, Ronald werd stuur van de EJD8 en Boris was toen nog voltijd in zijn barvest voor of achter de bar te vinden. Niet verwonderlijk dat we tijdens de jaarvergadering in 2002 dan ook het barblik in ontvangst mochten nemen. Op diezelfde jaarvergadering neemt Ronald plaats in het bestuur als Ac.

Eind 2002 verlaat Roderick de Koestraat en zijn plaats wordt januari 2003 opgevuld door Gerrie, wiens naam in huiselijke kring later omgedoopt werd tot Patrick, dit om verwarringen te voorkomen. Met Gerrie kwam ook de technologische vooruitgang, al snel was het huis voorzien van een computernetwerk, vaatwasmachine, droogautomaat etcetera.

Later dat jaar krijgt Boris eindelijk zijn welverdiende ‘5-jaar commissie v/h huis plaatje’. En in de zomer wordt door de oppies de 1 ste ‘Koestraat-Oppie-bbq’ aangeboden. Dit als dank, daar een aantal Oppies de zomer ervoor vaker op de Koestraat bier zaten te drinken dan dat ze thuis waren.

Een andere traditie die in 2003 geboren werd is het Koestraatweekend. Na alle jaren daarvoor meerdere activiteiten door het jaar heen te plannen. Bleek dit, door de vele gezinsuitbreidingen, steeds lastiger en werd een vast weekend ingesteld. De ouwe lullen boden aan om garant te staan voor de drank, mits dit wel uit een tap kwam. Al snel ontdekte we dat de vering van een Astra het erg zwaar heeft met 4 man, een paar fusten en een tap. Toen ’s avonds ook alle oud-bewoners met bijbehorend leasewagenpark in de Ardennen waren aanbeland kon een fraai weekend beginnen.

September 2003: Bram gaat verhuizen. Na 2 doosjes en een bureaustoel dacht Bram dat dat het wel zo’n beetje was. De rest van de dag hebben we echter het overige meubilair (waarmee je nog drie kamers kon inrichten) nog naar beneden kunnen sjouwen. Geen wonder dat hij in Utrecht als bijbaantje bij de Ikea is gaan werken.

In december 2003 komt Kevin op de Koestraat wonen. In dit Vidar-jaar heeft Gerrie plaatsgenomen in het bestuur als Ac. En zijn Marijn en Ronald als coach te vinden op Vidar van respectievelijk OjL2- en de TJD4+. Tevens vaart Boris, onder het mom drie maal is scheepsrecht, voor de 3 de maal de ringvaart uit.

Begin 2004 verlaten in korte periode zowel Rogier als Marijn de Koestraat om samen te gaan wonen met diens vriendinnen. De twee lege plaatsen worden in dit jaar opgevulde door Arjen en Egbert.

Begin Augustus 2004 was het onze beurt om de Koestraat-Oppie-bbq aan te bieden. Geheel en al verzorgd met een showtje van de overbuurvrouwen en Knor FM “Het enige wat jij nog aan hebt vanavond…….. is je radio!”. Ondanks dat de overburen toch besloten de gordijnen dicht te doen, mede door het geschreeuw van Oppie Bart, , werd het een onvergetelijke bbq.

Tijdens de jaarvergadering van 2004 mocht Nico Rensing de Astrid-van-Koert-prijs in ontvangst nemen. En nadat Gerrie gedechargeerd was als Ac, hadden we na vier jaar op rij een keer geen Koestrater die geïnstalleerd werd in het nieuwe bestuur. Dus konden we eindelijk weer eens ongecompliceerd zeiken op het bestuur.

Vidarjaar 2004/2005 brengt voor Boris de zware last van huisoudste, voor Ronald staat deze in het teken van het coachen van een tweedejaars Dames 4+ en eerstejaars skiffeuse, Gerrie is druk bezig met stagelopen en afleren. Kevin stuurt de tweedejaars lichte vier van dat jaar en Arjen en Egbert beproeven hun geluk in de voortrainingsgroep van de eerstejaars lichte sectie.

Het tweede koestraatweekend vind in oktober dat jaar plaats in Waimes in de Ardennen. Lang vergaderen, stemronde na stemronde, mexen, maar voornamelijk Oudhollandsch kingsen met door Worst bedachte, steeds veranderende spelregels, maken dit weekend zeer froai. Een maandje later wordt door Arjen en Egbert, na een lange vermissing, eindelijk de “O.K.-Bus m.h.g.h.” teruggevonden op de hertogstraat nummer 74. In mei 2005 vertrekt Gerrie van de Koestraat naar Amsterdam om daar zijn burgerleven en een heel appartement in Amsterdam op te bouwen.

Wordt vervolgd…………….

Het bovengaande stuk is ook te lezen in het Negende lustrumboek der T.S.R. Vidar, bladzijde 232 tot en met 233.